Skip to main content
Roelvinkstraat 35, Winterswijk Roelvinkstraat 35, 7101 GN Winterswijk Openingstijden
Bezoek plannen

Waar kunt u het beste voor kiezen?

Juiste matras afmetingen

Nog niet zo lang geleden waren de standaard matras afmetingen vrij eenvoudig. Tegenwoordig is er meer te koop. Voor lange mensen of voor als u juist graag wat meer ruimte in de breedte wilt hebben is er voldoende te kiezen. Wat zijn nu de beste matras afmetingen voor uw lengte en postuur?

Wilt ook u weten welke matras het beste past bij uw lichaam, zodat u minder last hebt van rugklachten in bed?

Bezoek dan onze showroom of maak een afspraak voor een persoonlijk nachtrustadvies.

beste matras voor rugklachten

Welke matras afmetingen kiezen?

Als nachtrustadviseurs in het gezonde Nederland zien wij vaak langere mensen in onze winkel. Vrijwel allemaal maken zij uiteindelijk de keuze voor een matras die langer is dan de 200 centimeter die voorheen de standaard was. Momenteel leveren wij zeker de helft van de matrassen uit met een lengte van 210 centimeter of zelfs 220 cm. Als regel houden wij de lengte van de klant aan en daar tellen we 20 centimeter bij op. Bent u dus 185 cm lang, dan raden wij u aan om een matras te kiezen matras afmetingen van 210 cm.

Maar niet alleen de lengtematen zijn al enige tijd verruimd. Waar we voorheen vooral matrassen verkochten van 80 of 90 centimeter breed, is er ook steeds meer vraag naar matrassen van 100 cm breed, ofwel matrassen van 1 meter breed.

De lengtematen en de breedtematen van matrassen zijn met elkaar te combineren. Het is dus prima mogelijk om een matras te bestellen van 1 meter bij 2 meter, maar dus ook van 90 centimeter bij 210 of 220 cm. De juiste matras kiezen is op deze manier eenvoudig en al lang geen specifiek maatwerk meer.

Voordelen van een matras met de juiste matras afmetingen

 • U hoeft niet met de benen ingetrokken in bed te liggen.
 • Uw slaaphouding verbetert aanzienlijk, met minder kans op rugklachten.
 • Een betere nachtrust, omdat u comfortabeler ligt.
 • Ondersteuning op de juiste plaatsen van uw lichaam.

Afmetingen matrassen gelden ook voor bed en boxspring

Logisch natuurlijk, maar passend bij de matras afmetingen van uw keuze leveren wij ook uw bed of boxspring. Fabrikanten leveren deze ook in alle genoemde matrasmaten. Zo krijgt u een fraai passend geheel.

Uitvinden welke matras afmeting het beste bij uw lichaam past kunt u in grote lijnen al zelf invullen. Tijdens een nachtrustadvies in onze House of Beds teststudio in Winterswijk letten wij daar natuurlijk ook op. Wij helpen u graag de juiste matras te kiezen. Bij ons kunt u proefliggen op matrassen van verschillende matras afmetingen. Zo weet u al snel zeker waar uw voorkeur naar uit zal gaan. Wij hebben in ons assortiment matrassen van gerenommeerde merken zoals Pullman en Ultima.

Wat kunnen wij verder doen om uw matras aan te passen aan lichaam?

Wij krijgen steeds meer de mogelijkheid om de matrassen in onze collectie deels aan te passen. Hiermee bereiken wij dat de matras op de juiste plaats genoeg tegendruk (of juist ruimte) geeft om bijvoorbeeld rugklachten in bed te helpen verminderen. Zo maken wij de voor u te bestellen matras zoveel mogelijk voor u op maat.

Slaapt u samen met uw partner? Dan kunnen wij voor hem of haar hetzelfde betekenen. Ook als er geen sprake is van rugklachten, maar er wel de wens is om comfortabel te slapen.

Een nachtrustadvies van House of Beds

Om de beste matras voor uw lichaam en met de juiste matras afmetingen te kunnen vinden, doorlopen wij een aantal stappen met u:

 1. Wij luisteren naar u
  Wij willen uw verhaal horen. Weten hoe u uw nachten ervaart en wat u er nu zo al aan doet om uw rugklachten in bed te verminderen.

 2. Uitgebreid testen
  In onze showroom nemen wij uitgebreid de tijd voor u. Wij nodigen u uit om te gaan proefliggen op verschillende matrassen in onze House of Beds teststudio. Zo komen we steeds dichter bij het antwoord op uw vraag wat voor u de beste matras bij rugklachten is.
 1. Matras aanpassen
  Hebben wij samen met u de matrassen gevonden die het beste bij u en uw eventuele partner passen, maar ervaart u nog drukpunten of wilt u juist graag wat meer tegendruk in een andere zone? Wij hebben steeds meer mogelijkheden om u uiteindelijk een matras te leveren die precies bij uw lichaam past, zodat u aanzienlijk comfortabeler ligt.

 2. Offerte en bestellen
  Wij maken altijd een heldere offerte voor u. Pas als u er alle vertrouwen in hebt een goede aankoop te doen, zullen wij de matras(sen) voor u bestellen.

 3. Thuisbezorgen en uw oude matras afvoeren
  Afhankelijk van de afgesproken levertijd komen wij de matras(sen) keurig bij u thuisbezorgen. Natuurlijk tot in uw slaapkamer. Uw oude matras(en) nemen wij – zo nodig – mee.

Nachtrustintake voor een matras met de juiste afmetingen

Wilt u met een persoonlijk nachtrustadvies samen met ons komen tot de perfecte matras. Wilt u graag de enige juiste matras kiezen? Maak dan een afspraak voor een nachtrustintake. In onze showroom in Winterswijk doorlopen wij dan samen uitgebreid de nodige stappen.

Met een persoonlijk nachtrustadvies profiteert u van:

 • Een uitgebreid gesprek over uw rugklachten
 • Gratis check van uw huidige bed
 • Uitgebreid proefliggen en testen in onze House of Beds teststudio
 • De matras die past bij uw lichaam
 • Een aanzienlijk betere nachtrust.
10 tips om beter te slapen

Wilt u een afspraak maken voor een nachtrustadvies?

Wilt u graag de juiste matras kiezen? Eén met precies de goede matras afmetingen? Kom dan vrijblijvend naar onze showroom in Winterswijk. Wilt u er zeker van zijn dat wij alle tijd voor u kunnen nemen? Dan adviseren wij u om een afspraak te maken voor een nachtrustintake.