Skip to main content
Roelvinkstraat 35, Winterswijk Roelvinkstraat 35, 7101 GN Winterswijk Openingstijden
Bezoek plannen

10 tips om beter te slapen

‘Wat kan je doen om beter te slapen?’ en ‘Hoe kan ik beter doorslapen?’ Dat zijn vragen die ons geregeld gesteld worden. Als u ’s nachts niet goed kunt slapen is er een grote kans dat u daar overdag ook last van hebt. Prikkelbaarheid, vermoeidheid en het gevoel je door de dag heen te moeten slepen zijn veel voorkomende gevolgen van onvoldoende nachtrust. Als nachtrustadviseurs geven wij u hieronder 10 tips om beter te slapen.

Alles geprobeerd, maar wilt u liever onderzoeken of een andere matras en bodem of boxspring voor u het verschil kan maken?

Bezoek onze showroom in Winterswijk of maak een afspraak voor een persoonlijk nachtrustadvies.

house of beds beddenzaak in winterswijk

10 tips om beter te slapen

Heel begrijpelijk dat u op zoek bent naar manieren om beter te slapen. Onvoldoende nachtrust is vaak het gevolg van onrust en zorgen. Als dat laatste niet het geval is, bezorgt het feit dat u slecht slaapt op zichzelf u natuurlijk al een bepaalde vorm van stress. Als nachtrustadviseurs kunnen wij het eerste niet wegnemen, maar het laatste mogelijk wel. Wat kan je doen om beter te slapen? Hieronder volgen ónze 10 tips om beter te slapen.

1. Regelmaat

Rust, reinheid en – jawel – regelmaat. Ga op een vaste tijd naar bed en sta ’s morgens ook zo rond hetzelfde tijdstip weer op. Verzet de wekker niet als u ’s nachts minder goed hebt geslapen.

2. Slapen doe je ’s nachts

Dutjes overdag halen u uit uw slaapritme, daar kunt u dus beter niet aan beginnen. Ook al bent u overdag moe, probeer het dan toch vol te houden tot het tijdstip waarop u normaal gesproken naar bed gaat.

3. Ruim op en creëer rust

Zorg voor een schone, opgeruimde slaapkamer. Draag oordopjes als u last hebt van omgevingsgeluiden, zoals een snurkende partner. Zorg voor verduisterende gordijnen of draag een slaapmasker, want in een donkere slaapkamer slaapt u beter. Vraagt u zich af: ‘Hoe kan ik beter doorslapen?’ Juist dan is het belangrijk om op deze zaken te letten.

4. Ventileer

Doe overdag een raam open en laat die frisse lucht maar binnenkomen. Blijf ook ’s nachts ventileren. Voldoende zuurstof in de slaapkamer is essentieel voor een goede nachtrust.

5. Let op de luchtvochtigheid in de slaapkamer

Heeft u de luchtvochtigheid in uw slaapkamer weleens opgemeten? Grote kans dat die te hoog of juist te laag is. Vooral in oudere huizen kunnen bepaalde weersomstandigheden, vooral in de herfst, zorgen voor de neerslag van condens in de slaapkamer. Lakens die klam aanvoelen duiden op een te hoge luchtvochtigheid. Een te lage luchtvochtigheid komt veel voor in de winter en zomer. Dit merkt u bijvoorbeeld doordat u last krijgt van de slijmvliezen in uw neus. Met een luchtbevochtiger en luchtontvochtiger kunt u de luchtvochtigheid in de slaapkamer aanzienlijk verbeteren.

6. Vermijd schermgebruik in de avond

Het blauwe licht van beeldschermen kan u wakker houden, ook als u daarop onze tips om beter te slapen leest. Dus prent ze overdag in uw hoofd ;-).  Lees liever een boek dan dat u op uw tablet of telefoon leest en kijk één tot twee uur voor het slapengaan geen televisie meer.

7. Kom in beweging

Als u overdag gaat sporten of in ieder geval 10.000 stappen blijft zetten, zult u merken dat u ’s avonds aangenaam moe wordt en beter slaapt. En dat geldt helemaal als u beweegt in de buitenlucht.

8. Drink na 14:00 uur geen koffie

Het is algemeen bekend dat cafeïne je wakker houdt. Maar wist u ook dat de koffie die u drinkt een opstapelend effect heeft dat tot wel acht uren kan doorwerken? Wat kan je doen om beter te slapen? Drink na 14:00 uur bij voorkeur geen koffie meer!

9. Let op uw ademhaling

Ga op uw rug liggen en haal rustig adem naar uw buik. Vier tellen inademen, vier tellen vasthouden en vier tellen uitademen door de neus doet vaak al snel wonderen.

10. Win een persoonlijk nachtrustadvies in

Komt u er met de hierboven genoemde 9 tips om beter te slapen niet uit en merkt u dat u ’s nachts eigenlijk gewoon niet lekker ligt? Draait u zichzelf elke nacht steeds maar weer om? Kom dan naar onze showroom in Winterswijk voor een persoonlijk nachtrustadvies. Mogelijk kunnen wij u helpen beter te slapen. In onze House of Beds teststudio stellen wij u een aantal belangrijke vragen, waarna u kunt proefliggen op verschillende matrassen en slaapssystemen. Aan de hand van uw feedback komen we tot een advies op maat, zodat u met een gerust gevoel kunt uitkijken naar betere nachten en energieke dagen.

Persoonlijk nachtrustadvies

Wilt u na het lezen van onze tips om beter te slapen ook graag een persoonlijk nachtrustadvies ontvangen? Maak dan een afspraak voor een nachtrustintake. In onze showroom in Winterswijk doorlopen wij dan samen uitgebreid de nodige stappen.

Met een persoonlijk nachtrustadvies profiteert u van:

  • Een uitgebreid gesprek over uw slaapgewoonten
  • Gratis check van uw huidige bed
  • Uitgebreid proefliggen en testen in onze House of Beds teststudio
  • De matras die bij uw lichaam past
  • Een aanzienlijk betere nachtrust
10 tips om beter te slapen

Wilt u een afspraak maken voor een nachtrustadvies?

Wilt u samen met ons op zoek naar een antwoord op uw vraag ‘hoe kan ik beter doorslapen?’ Kom dan vrijblijvend naar onze showroom in Winterswijk. Wilt u er zeker van zijn dat wij alle tijd voor u kunnen nemen? Dan adviseren wij u om een afspraak te maken voor een nachtrustintake.